COL FARCIDA DE CARN I VERDURES

Avui és el darrer dia d'agost, un mes molt caluròs, però com sempre plè de llum i de color, de bon menjar amb companyies alegres, festes de poble i aigua de la mar. I demà comença setembre, un mes amb canvis de rutines, aire fresquet i moltes coses per fer, i per res serà un mes trist ni avorrit!!!



Necessitam:
Col                             
Porro
Xampinyons
Carbassó
Cebes tendres
Alls
Carn picada
Prebebò
Farigola
Sal
Vi blanc
Oli d'oliva

Escaldam les fulles de col, dins aigua bullent uns minuts. Han de quedar semitransparents.
Picam en juliana el porro i la ceba tendre, l'all en làmines i els xampinyons petits i ho posam tot dins una pella amb un poc d'oli, saltejam.
Passats deu minuts hi posam el carbassó també tallat en juliana. Salpebram i hi posam la farigola. Afegim la carn picada, quan estigui daurada ho regam amb vi blanc, pujant el foc perquè s'evapori tot el líquid. Escorrer i reservar. 

Farcir les fulles de col amb el sofrit fent paquetets i coure al vapor, jo ho he fet amb l'aparell de vapor de Lekue, passat per la pella amb un poc d'oli tampoc ha de quedar malament. Es pot menjar acompanyat de salta de tomàtiga. I ja està!

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada