PASTIS DE COLFLORI

A partir d'una carn picada que hi havia dins la gelera de Sa Cuina de sa Lluna he acabat fent aquest pastís. Un plat ideal per l'estiu, es pot menjar fred o calent, es pot preparar d'un dia per l'altre, és bastant lleuger i es pot ficar dins un tupper i menjar allà on sigui. La vaig veure a Bojos per la cuina
i vaig trobar-ho molt bona idea, només de les fotografies que hi havia ja feia salivar.


Ingredients:
1 colflori mitjana                                                      3 ous
2 alls, julivert                                                            Llet
1 llesca de pa                                                            200gr de carn picada
1 ceba                                                                       Oli d'oliva
Sal i prebebò                                                             Nou moscada
Mantega                                                                   Galleta picada


Picam els alls i la ceba i les posam dins una pella amb un poc d'oli. Quan estigui mig fet afegim la carn picada, salpebram i deixam fins que la carn sigui cuita. 
Tallam la colflori en brotets petits i la posam a bullir 8 minuts. Colam i deixam refredar.
Reblanim el pa amb un poc de llet. Batem els ous i hi afegim el pa, el sofregit i la colflori, remenam bé, hi posam el julivert picat i la nou moscada.
Untam un motlle de forn amb mantega i després i escampam la galleta picada. Hi trabucam la mescla, aplanam bé amb una cullera i hi posam per damunt més galleta picada.
Enfornam 40 minuts a 180ª. Treim del forn, desmotllam i a taula. La maionesa acompanya bé aquest plat.

Si la coliflor és grossa o hi posam més carn picada (que és el que m'ha passat a mi), simplement hem d'augmentar la quantitat d'ous o posar-hi un raig de llet a fi que no quedi sec ni es desfaci. Ha de quedar compacte com una truita.











2 comentaris:

  1. Margalida, m'agrada. Senzillament senzilla. Bona segur.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  2. Aquests pastissos de verdures m'encanten, en especial la coliflor que és una de les meves preferides. Quina bona pinta.
    Petons

    ResponElimina