CANELONS DE BACALLÀ I ESPINACS

Mira m'ha pegat per fer quaresma avui, més que res m'ha encantat aquesta recepta. L'he vista a Cogollos de agua i he pensat que no hi havia millor dia que avui per fer-la.



Ingredients:
             20 làmines de canelons                                             Una grapadeta de pinyons
             400gr de bacallà congelat (fresc és molt millor)        Sal
             400 gr d'espinacs congelats (millor fresques)            50gr de panses sense pinyol
             1 Ceba                                                                      50 gr de Mantequilla
             Oli d'oliva                                                                 50gr de Farina
             1/2 litre de Llet                                                         Nou moscada
             Formatge rallat

Posam ses panses dins un tassó amb aigua tèbia per hidratar-les. Torram es pinyons dins una pella sense gens d'oli a foc baixet i sense aturar de remenar, es cremen aviat. Llevam sa pell i ses espines a es bacallà i l'esmicolam. Picam sa ceba molt petita. Bullim els espinacs, i els colam (si son frescs, les feim dins una pella amb un poc d'oli fins que amollin tota s'aigua i després les colam). Dins una pella amb 3 cullerades d'oli sofregim sa ceba, quan estigui daurada afegim es bacallà, ho deixam uns minuts i afegim els espinacs, panses escorregudes i pinyons, movem bé, salam i llevam del foc. Quan estigui feta sa beixamel afegim unes quantes cullerades a aqeust farciment perquè quedi més humit.

Per sa beixamel, dins una cacerola encalentim sa mantequilla, quan està fosa afegim sa farina i mesclam bé, afegim sa llet poc a poc remenant tot es temps perquè no surtin grums, hi posam sal i nou moscada, remenam fins que espessi. Cuinam sa pasta de canelons segons indiqui s'envàs.

Untam de mantequilla sa palangana on enfornarem els canelons. Estenem a damunt un drap humit ses làmines de canelons i farcim amb una cullerada de la mescla, enrollam i posam a dins sa palangana. Tapam amb la beixamel i escampam per damunt formatge rallat i trossets de mantequilla. Gratiman fins que estigui daurat i ja està a punt. Bon profit i Bones Festes!!!


2 comentaris:

  1. T'ha quedat algun caneló d'aquests per mi...
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Quins canelons tan bons, sigui quaresma o no han d'estar deliciosos, segur que te'ls copio, m'han encantat.
    Petons

    ResponElimina