OUS AMB SALSA


Ja tenia ganes de publicar una recepta, per fi. Avui és un dia gris a Mallorca, meteorològicament parlant, hem tornat dues passes enrrera en el camí de l'estiu, però no hi ha que passar pena, l'estiu vendrà si o si, només cal paciència i mentre a gaudir de la fresqueta. Aquest plat crec que és apte tant per a l'hivern com per a l'estiu i encara que l'he fet per dinar, potser seria més ideal per sopar, però això va a gusts. 

BACALLÀ AMB PORROS, TOMÀTIGUES I GAMBETES


 
Avui estic inspirada i he aconseguit: primer cercar, segon fer i tercer fotografiar una recepta, darrerament no son poques les vegades, que m'he quedat a la primera o a la segona fase, avui estic contenta, ho he aconseguit (tot i que ara, el moment de redactar, encara està a dins el forn i tenc dubtes d'arribar-ho a aconseguir, però el fet de que pugis llegir això vol dir que ha anat bé). Aquesta recepta és de na Marina de  Xocolata Desfeta, feia estona que la tenia pendent de fer, avui per fí li ha tocat.


Ingredients:
Lloms de bacallà                                      2 porros
1 ceba                                                        Tomàtigues (xerry aquesta vegada)
1 tassonet de vi blanc                              100gr de gambes pelades
Sal, pebrebò i oli

Tallam la ceba i els porros a rodanxes i els tomàquets les partim per la meitat, ho posam tot dins una palangana de forn amb un raig d'oli d'oliva, ho posam dins el forn 15 minuts a 170º. Obrim el forn i afegim el vi blanc, ho deixam 10 minuts més. Sofregim les gambes un minut perquè amollin l'aigua i les reservam amb els suc que han fet. Col·locam el bacallà a damunt les verdures i hi abocam les gambes amb el suc per damunt i salpebram. Deixam coure 10 minuts i del forn directe a taula!