RISOTTO DE BRÒQUIL I PASTENAGÓ

El dinar d'avui. Una arrosset que ha estat boníssim i que he trobat a La Cuina de la Isabel.

50 gr. d'arròs bomba per persona
1 bròquil petit
1 pastenagó gros
1 ceba
1 all
1 tassonet de vi blanc
1 cullerada de mantega
100gr de formatge rallat (millor si és parmesà)
1litre de brou vegetal
Oli d'oliva verjo, sal, prebebò

Rentar i separar el bròquil en brotets. Tallar la ceba i l'all petits. Pelar el pastenagó i tallar-lo en juliana. Dins una pella amb un poc d'oli sofregir la ceba amb la mantega i unes gotes d'oli. Quan sigui quasi cuita afegir el pastenagó, el bròquil i l'arròs, deixar dos minutets sense aturar de remenar. Afegir el vi, i deixar-lo evaporar, salpebrar, després anar posant el brou, que ha d'estar calent, poc a poc, així com l'arròs el vagi demanant, en dues o tres vegades, les que facin falta, de tant en tant remenar. En 15-20 minuts estarà cuit. Ha de quedar ni sec ni amb brou, ara afegir el formatge rallat i una bolleta de mantega. Remenar fins es que fongui tot i deixar reposar uns minuts. I a taula. 
Bon profit!!




2 comentaris:

  1. Margalida, em fa molta gràcia que es digui pastenagó. Has fet un plat de nota alta: risotto amb verdures. La cuina de la Isabel és un bloc que m'agrada.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  2. Que bo, aquest risotto Margalida! El bròquil i l'arròs trobo que casen molt bé, i aquesta és una proposta sana i bona per a combinar-los! Petons

    ResponElimina