PASTÍS DE COLFLORI, FORMATGE I PIPES

Es la tercera vegada que faig aquest pastís en poc temps i no ha estat fins avui que ha anat tot bé per poder-lo posar al blog, o no sortia vistós o hi havia massa gana i no hi havia temps de res, però avui ha sortit una monada. De totes maneres no serà la darrera vegada que el faci, perquè és tan fàcil de fer que no fa gens de peresa. Aquesta idea l'he agafada del Blog de cuina de la Dolorss, una molt bona recepta.


Ingredients:
Una colflori mitjana                                          Un grapat de pipes pelades de girasol
3 ous                                                                 1 tassó de llet
Formatge per fondre                                         Sal i pebrebò
Galleta picada                                                   Oli d'oliva.
 
Cuinam al vapor la colflori 10 minuts, també es pot bullir amb aigua però després s'ha de colar bé, perquè el pastís no quedi aigualit. Ha de quedar al punt però no massa cuita. L'esclafam amb una forqueta, no ha de fer pasta, ha de quedar desfeta (com si fossin grans d'arròs). Hi mesclam els ous, la llet i les pipes i salpebram. Agafam un motlle amb les voreres desmuntables i untam per dedins amb oli. Hi posam galleta picada que quedi aferrada per tot l'interior. Posam una capa de la mescla de colflori i a damunt una capa de formatge, anam fent capes fins que s'acabi la mescla (jo he fet tres capes). Acabam amb formatge i cobrim de galleta picada i un raig d'oli d'oliva. Posam al forn 20-25 minuts a 180º, deixam reposar uns minutets i llest per menjar.  El formatge que hi he posat és tendre en làmines, però crec que qualsevol formatge que es fongui pot anar-hi bé. 


2 comentaris:

  1. Ben bo, Margalida! La coliflor, tot i que tingui mala propaganda, a mi m'encanta! Amb aquest pastís, i amb el toc de pipes, el trobo boníssim. I tens raó, a les fotos, molt vistós!! Petons

    ResponElimina
  2. Molt bona sI senyora!! Jo faig una cosa semblant pero amb salsa de tomaquet. PETONS

    ResponElimina