ARRÒS AMB BRÒQUIL


Darrerament faig receptes molt fàcils i ràpides, tan ràpides que no tenc temps de fer la fotografia, a vegades abans que sigui fred ja està empassolat i altres va directe al tupper i no queda una foto mostradora. Però com sou molts els que me deis que tenc el blog abandonat m'he posat per feina. Les fotos són de mòbil, que hi farem.




Per 4 persones.
2 bròquils mitjans                   150gr d'arròs
1 ceba                                       Oli d'oliva verjo
150gr de maionesa                 150gr de llet
Pebrebò i sal                            Formatge rallat



Cuina tradicional:
Separam el bròquil en brotets i el cuinam (bullit amb aigua o al vapor) i el posam dins una palangana que pugui anar al forn. Bullim l'arròs, el colam i el repartim per damunt el bròquil. Picam la ceba i la sofregim dins una pella amb un poc d'oli, quan sigui tova apagam el foc i hi afegim la llet, la maionesa, el prebebò i la sal, remenam bé i ho repartim per damunt l'arròs i el bròquil. Ho tapam tot amb formatge rallat i ho ficam al forn a 180º 25 minuts.



Thermomix:
Posam dins la palangana varoma el bròquil separat en brotets i l'arròs a dins el cistellet. Posam 800gr d'aigua a dins el vas, hi posam el cistell a dins i la varoma a la seva posició. 20 min, varoma, vel 4.
Posam el bròquil a dins una palangana per anar al forn i repartim l'arròs per damunt.
Buidam el vas i hi posam la ceba, trossejam 3 seg, vel 5. Afegim 30gr d'oli i posam 5 min, varoma, vel 1. Afegim la maionesa, la llet i el pebrebò i posam 6 seg, vel 3. Ho trabucam a damunt el bròquil i l'arròs. Ho tapam amb formatge rallat i ho ficam al forn a 180º 25 minuts.

1 comentari:

  1. Molt nutritiu, el bròquil. Ideal per aquestes èpoques post-nadalenques! Amb arròs i gratinat encara no l'he provat mai, però gratinat amb beixamel sí, perquè a casa ens encanta!! Petons

    ResponElimina