CANELONS D'ESPINACS

Un clàssic de sa cuina de sa lluna, feia temps que no els feia. És aquella recepta que va molt bé quan son molts a menjar a casa, la descobreixes, t'agrada i la fas quan convides a casa a tots els grups diferents de gent que t'envolten... i els encanta.


Ingredients:
Làmines de canelons                                           Espinacs congelats
Cebes                                                                  Alls
Ous bullits                                                            Bolets o tonyina
Oli d'oliva                                                             Llet
Mantega                                                              Farina
Sal                                                                       Nou moscada
Prebebò                                                               Ametlles torrades

Unes petites indicacions: 
Les quantitats les pos a ull, segons el que tenc a Sa Lluna, a vegades surt amb més espinacs i altres vegades amb més bolets i és igual de bo. 
Avui els he fet amb bolets variats de pot, però sempre els havia fet amb tonyina, queden bé de les dues formes.
Els espinacs, els ous, els bolets i les ametlles els he picat per separat amb la picadora de la batedora, però a mà també es pot fer.

Posam els espinacs dins una cacerola amb aigua i els bullim 10 minuts, després escorrem bé l'aigua i els picam. Sofregim la ceba i els alls picats amb un poc d'oli.  Quan la ceba sigui tendre afegim els bolets picats, deixam dos minuts al foc sense deixar de remenar. Afegim els espinacs i els ous bullits picats. Salpebram i afegim un polsim de nou moscada. Quan estigui tot ben mesclat retiram del foc.
Bullim la pasta dels canelons segons les instruccions del fabricant i estenem les plaques damunt un pedaç humit. Anam omplint els canelons reservant dues o tres cullerades del farciment per posar a la beixamel.
Feim la beixamel, jo la faig a ull no se les mesures, posam una cullerada grossa de mantega a dins una cacerola, quan sigui fusa afegim dues o tres cullerades de farina i remenam ben remenat, deixam dos minuts perquè la farina agafi color i anam afegint poc a poc la llet, amb el foc ben alt fins que agafi la textura que ens agrada, no l'hem de deixar bullir, en fer les primeres bombolles apagam el foc. Salpebram i hi afegim el farciment dels canelons que hem reservat i dues cullerades d'ametlla picada. Remenam bé. Posam els canelons a dins una palangana i la beixamel per sobre i llest per anar a taula.

5 comentaris:

  1. Carai, margalida! Aquests canelons d'espinacs venen amb sorpresa! Quina pinta! Això de l'ou i la tonyina i els bolets no ho he provat mai, a més hi ha espècies molt aromàtiques com la nou moscada que encara els fan més bons. No m'estranya que tothom s'hi vulgui apuntar! Jo també m'ho apunto! he he. Petonet!

    ResponElimina
  2. Me encantan las espinacas y así en canelones nunca las he probado, me ha gustado mucho tu idea, tomo nota!!
    Besos.

    ResponElimina
  3. Margalida, ara tinc espinacs al frigorífic. Em fas pensar....
    Nani

    ResponElimina
  4. M'encanten els canalons d'espinacs, i amb bolets... em fas venir salivera, això si que es un menjar de diumenge.

    Petonets.

    ResponElimina