Ingredients:
20 làmines de canelons Una grapadeta de pinyons
400gr de bacallà congelat (fresc és molt millor) Sal
400 gr d'espinacs congelats (millor fresques) 50gr de panses sense pinyol
1 Ceba 50 gr de Mantequilla
Oli d'oliva 50gr de Farina
1/2 litre de Llet Nou moscada
Formatge rallat
Posam ses panses dins un tassó amb aigua tèbia per hidratar-les. Torram es pinyons dins una pella sense gens d'oli a foc baixet i sense aturar de remenar, es cremen aviat. Llevam sa pell i ses espines a es bacallà i l'esmicolam. Picam sa ceba molt petita. Bullim els espinacs, i els colam (si son frescs, les feim dins una pella amb un poc d'oli fins que amollin tota s'aigua i després les colam). Dins una pella amb 3 cullerades d'oli sofregim sa ceba, quan estigui daurada afegim es bacallà, ho deixam uns minuts i afegim els espinacs, panses escorregudes i pinyons, movem bé, salam i llevam del foc. Quan estigui feta sa beixamel afegim unes quantes cullerades a aqeust farciment perquè quedi més humit.
Per sa beixamel, dins una cacerola encalentim sa mantequilla, quan està fosa afegim sa farina i mesclam bé, afegim sa llet poc a poc remenant tot es temps perquè no surtin grums, hi posam sal i nou moscada, remenam fins que espessi. Cuinam sa pasta de canelons segons indiqui s'envàs.
Untam de mantequilla sa palangana on enfornarem els canelons. Estenem a damunt un drap humit ses làmines de canelons i farcim amb una cullerada de la mescla, enrollam i posam a dins sa palangana. Tapam amb la beixamel i escampam per damunt formatge rallat i trossets de mantequilla. Gratiman fins que estigui daurat i ja està a punt. Bon profit i Bones Festes!!!
T'ha quedat algun caneló d'aquests per mi...
ResponEliminaPetonets.
Quins canelons tan bons, sigui quaresma o no han d'estar deliciosos, segur que te'ls copio, m'han encantat.
ResponEliminaPetons