CARXOFES AMB GAMBES



Anem amb la primera recepta de l'any, una recepta molt lleugera, a veure si compensam els excessos de les festes. Encara que serà difícil, perquè després de Reis ja venen els foguerons de Sant Antoni.... mmmm ja sent olor de llengonissa torrada.


Ingredients:
4 carxofes                                                      20 gambes (he utilitzat gambón)
1/2 tassó de vi blanc                                      2 cebes
2 alls                                                              oli d'oliva
1 tassó d'aigua                                              1 pessic de sucre
1 pessic de pebre bord dolç                           Sal i pebrebò

Dins una pella sofregim amb oli la ceba i els alls picats. Quan es quasi cuit afegim el vi, l'aigua, la sal, el pebrebò, el sucre i el pebre bord. Tapam i deixam que redueixi a la meitat. Posam a dins el recipient de la batedora i trituram i reservam. Traiem el tronc i les fulles exteriors a les carxofes, les partim per la meitat i les bullim amb l'olla tapada fins que siguin tendres. 
Posam un raig d'oli dins una pella i hi posam les gambes pelades i les carxofes bullides. Deixam 5 minuts fins que les gambes agafin color i hi posam a damunt la salsa, deixam 5 minutets més, perquè les carxofes agafin el gust de la salsa i..... ja està llest!

1 comentari:

  1. Una molt bona proposta per desembafar dels excessos de Nadal i Sant Antoni.

    ResponElimina