CREMA DE PORROS I CREMA DE COLIFLOR

Dues cremes per compensar els torrons i llevar el fred, la primera amb els porros que vaig comprar dissabte al mercat de l'Olivar de Palma i la segona amb la coliflor de l'hort de mon pare i ma mare. Son dues cremes molt similars on només canvia l'ingredient que li dona nom.

 


CREMA DE PORRO

3 porros                                      1 ceba
2 patates                                     3 "quesitos"
sal                                                Pebrebò
oli d'oliva                                     Brou de verdures 

Posam un raig d'oli a dins una cacerola i hi sofregim el porro i la ceba picats. Quan estigui tou afegim les patates pelades i tallades a cantons i salpebram. Deixam 5 minuts remenant sovint i afegim el brou, que just tapi les verdures. Deixam bullir i quan les patates siguin cuites afegim els quesitos i trituram amb la batedora.


CREMA DE COLIFLOR

1 coliflor                                      1 ceba                                  2 ous bullits
2 patates                                      3 "quesitos"                         Cuixot salat
sal                                                 Pebrebò                               Bolets
oli d'oliva                                     Brou de verdures                 Comí

Posam un raig d'oli a dins una cacerola i hi sofregim la ceba picada. Quan estigui tova afegim la coliflor a trossets i les patates pelades i tallades a cantons, salpebram. Deixam 5 minuts remenant sovint i afegim el brou, que just tapi les verdures. Deixam bullir i quan les patates siguin cuites afegim els quesitos i un pessic de comí i trituram amb la batedora.
Picam els bolets i els sofregim amb un poc d'oli, quan siguin quasi cuits hi afegim els cuixot, deixam 5 minuts i apagam el foc. Servim la crema i hi posam per damunt el sofregit i els ous bullits picats.


1 comentari:

  1. Margalida, tenir els productes del propi hort és una sort. Aquestes cremes ara entren d'allò més bé. Un tranquil cap de setmana!
    Nani

    ResponElimina